تولید کننده انواع بذرهای سبزی ، صیفی ، گلهای فصلی ، گیاهان دارویی و گیاهان علوفه ای
مشهد، مطهری شمالی36، فاتق9، کوچه اول سمت چپ پلاک 89
۰۸ فروردین ۱۴۰۳

راهنمای کلی کاشت سبزی

سبزی ها جز گروه محصولات وجینی درجه یک می باشند و نیاز به خاکی با مواد غذایی بالایی دارند، بنابراین برای کاشت موفقیت آمیز و پروش یک سبزی خوب نیاز به زمینی است که از مواد غذایی کافی، بافت متعادل و زهکشی خوب برخوردار باشد. حال اگر زمین ما چنین شرایطی را ندارد می توان با اضافه نمودن کود پوسیده دامی، مشکل کمبود مواد غذایی و بافت خاک برطرف کرد.

۰۳ دی ۱۴۰۲

راهکاری ساده اما مهم جهت سبز شدن برخی سبزیجات

سبز شدن برخی از سبزی ها از قبیل تره، جعفری و مرزه بسیار دیر انجام می گردد. و بسیاری از کسانی که برای اولین بار این سبزی ها را کشت می کنند بدلیل نداشتن اطلاع کافی از زمان سبز شدن آنها، علت دیر سبز شدن بذرها را قوه نامیه پایین بذر می پندارند در حالیکه چنین نیست. بهمین منظور ما روشی بسیار ساده و کاربردی جهت برطرف کردن این مشکل به شما پیشنهاد میکنیم.

بیشتر بخوانید

۰۳ دی ۱۴۰۲

راهنمای نگهداری و تکثیر گل حسن یوسف

گل حسن یوسف

نام علمی:   Solenostemon scutellarioides (Coleus blumei)

خانواده : نعناعیان (  Lamiaceae).

گل حسن یوسف گیاهی همیشه سبز، چند ساله یا دائمی به شمار می رود. حسن یوسف با دارا بودن برگهای متنوع از نظر ترکیب رنگ، شکل برگ و ارتفاع، از گلهای دیگر متمایز می شود.
محل نگهداری این گل در منزل و آپارتمان باید در یک محل روشن و دارای نور باشد تا برگها رنگ خود را حفظ کنند، در صورتی حسن یوسف را در محل کم نور قرار دهیم برگها دچار تغییر رنگ شده و رشد آنها ضعیف و کند می شود. پس برای داشتن یک گل خوب و سر حال بایستی آن را  در محلی نگهداری کنیم که دارای تهویه و  حداقل 4 الی 5 ساعت در معرض نور باشد.

حسن یوسف گیاهی با رشد زیاد بوده، برگهای ان به سرعت رشد می کنند و خوشه گل آن در شرایط روزهای کوتاه ظاهر می شود که بایستی بلافاصله قطع شود. حذف جوانه انتهایی باعث رشد شاخه های فرعی شده و منجر به گلدانی پر از شاخه و برگ خواهد شد. این عمل در گل هایی که با بذر تکثیر شده اند بیشتر لازم است.

نیاز های اکولوژیکی حسن یوسف

حسن یوسف گیاهیست با نیاز آبی بالا، گرمادوست، نورپسند( غیر مستقیم)، رطوبت متوسط و به خاک معمولی با زهکش مناسب و مواد غذایی کافی نیاز دارد.

چنانچه در اثر بی توجهی رشد حسن یوسف زیاد شود و برگهای پایینی خود را از دست بدهد به این حالت Leggy  می گویند، بهترین کار در این حالت اینست که از سر شاخه ها قلمه گیری و آنها را ریشه دار کنیم و گیاه قدیمی را از بین ببریم.

روش تکثیرحسن یوسف

تکثیر این گیاه با  دو روش انجام می شود.

1- قلمه ساقه که بسادگی امکانپذیر است. برای ریشه دار کردن قلمه ها بایستی بعد از جدا نمودن آنها را بمدت 7 الی 10 روز درون ظرف آب قرار داد تا ریشه دار شوند و هر 3 روز یکبار آب ظرف را تعویض کنیم. نکته حائز اهمیت در مورد ریشه دار کردن اینست که بایستی حدود 2 الی 3 سانت از پایین قلمه را درون ظرف آب قرار دهیم تا ریشه دار شود و اگر بیشتر از این مقدار قلمه را در آب قرار دهیم امکان پوسیدگی ساقه رخ می دهد.

2- کاشت بذر در سینی نشا و انتقال آن به گلدان، در تکثیر از طریق بذر، بدلیل ریز بودن بذرها بایستی دقت شود که عمق کشت بذر را زیاد در نظر نگیریم و بذر ها بایستی بصورت سطحی کشت شوند ( حداکثر عمق نیم سانتیمتر) و رطوبت خاک تا زمان سبز شدن حفظ شود تا جوانه زنی و سبز شدن بهتر انجام گیرد. گیاهچه های حسن یوسف پس از سبز شدن بسیار کوچک و حساس هستند و بهتر است در محیط گلخانه قرار بگیرند تا شرایط برای رشد و نمو آنها فراهم گردد.

ارقام حسن یوسف

حسن یوسف دارای ارقام مختلفی از نظر ترکیب رنگ، برگ و ارتفاع می باشد که تعدادی از این ارقام بشرح زیر می باشند

1- حسن یوسف مینیاتوری

2- حسن یوسف مخملی

3- حسن یوسف اسکارلت

4- حسن یوسف شکلاتی تیره

5 – حسن یوسف موزاییک

6 – حسن یوسف سبز و سفید

7 – حسن یوسف هنا

8 – حسن یوسف صورتی

9 – حسن یوسف اژدهای سیاه

10 – حسن یوسف طلایی

11- حسن یوسف رز.

آفت گل حسن یوسف

شپشک آرد آلود مهم ترین و سرسخت ترین آفت حسن یوسف بشمار می رود. شپشک به هر محلی از ساقه یا برگ گیاه حمله می کند و با چسبیدن به آن، از شیره گیاهی محل اتصال برگ و ساقه تغذیه می کند. به همین خاطر شپشک های سرسخت را بیشتر در ناحیه اتصال ساقه به برگ می توان یافت. این آفت بر روی پوست خود دارای پرزهای سفید رنگ آرد مانندی هست که  ضمن استفاده از شیره گیاه، با ترشحات سفید رنگ خود را در مقابل سموم مراقبت می کند. گیاه پزشکان برای برطرف کردن این آفت, سم را پیشنهاد نمی کنند. به طور کلی استفاده از سم برای گیاهان زینتی مناسب نیست. برای نابودی آفت گل حسن یوسف، یک گوش پاک کن را به آب و صابون آغشته و محل های سفید را برطرف کنید. همچنین می توانید با اسپری آب و روغن ولک نیز چنین کاری انجام دهید. با این کار اگر آفت در مراحل ابتدایی رشد خود باشد، به خوبی مهار می شود اما اگر بیشتر قسمتهای ساقه و برگ را فرا گرفته باشد بهترین راه حل قطع ساقه های آلوده و از بین بردن آنها و قلمه زنی گیاه از ساقه سالم است.

شرایط نگهداری حسن یوسف در فصل سرما

با توجه به اینکه حسن یوسف گیاهی گرمادوست و حساس به سرما هست بایستی برای نگهداری حسن یوسف در فصل سرد، اگر گیاهان در فضای باز و خارج از منزل هستند به داخل گلخانه یا منزل منتقل شوند و بایستی در فصل سرد آبیاری را کاهش داد.

 

سبد خريد